Bundan 3 yıl önce Devrimci Hareket dergisinden çıkarken katledilen Önder BABAT ı bugün saat 18:45 de meşaleli bir eylemle andık. Her yıl olduğu gibi bugünde Önder BABAT‘ı anmak için toplanmıştık.
Eylem, Önder BABAT ‘ı ve tüm devrim şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı . Bayraklar, Meşaleler, Önder BABAT’ın resimleri ve sol yumruklar havadaydı. Saygı duruşu esnasında bir ses yükseldi karanlığı yırtar gibi tüm baskı ve işkencelere inat tüm ezilenlerin emeği adına bir şiir okundu.
“Anımsayacak olursak Önder’ in katledildiği 2004 Mart’ında da ülkemizde bir NATO iklimi estiriyordu. Emperyalist postallara ülke kapılarını ardına dek açan, uşaklığa gönüllü odaklar, o gün küresel haydutlar önündeki her engeli kaldırmak için nasıl tüm imkanlarını seferber ettiyse, sonrasında da bu gayret devam etti ve sürekli çeşitlenen yöntemlerle, emperyalist tekellerin hakimiyeti artırıldı; her birikim ve değerin hoyratça tüketildiği bir talan ortamı yaratıldı.
İtirazlar azalsın, uysallık çoğalsın diye sadece sopa değil havuç da gösterdiler; gönülleri zehirlemenin , akılları çelmememin yöntemlerini geliştirdiler.Uyuşmanın ve uyuşturmanın; rekabet, bireycilik ve bana neciliğin devlet imkanlarıyla büyütüldüğü, insanların bilinçaltlarının dahi yönlendirdiği günümüz koşutlarında devrimci olmak, devrimci kalmak ve bu kimliğin gereklerini yerine getirebilmek oldukça zor ve zor ama, kazanılanı önemsemeyi ve korumayı beraberinde getirilmeli; farkların değil, ortak niteliklerin öne çıkarıldığı bir devrimci kardeşleşme ilişkilere hakin kılınmalı Bu kimlik; kitaplardan barikatlardan, Molotof ateşinden, slogan sesinden derlenmiş bir duruşun ifadesiydi. Bu Kimlik; gün geldi tutsak düştü; sorguda, direnç; Ümraniye ‘de, Ulucalar’da, 19 Aralık’ta ölüm tehdidini yenebilme iradesi oldu; İsmetçe, Mahirce, Fidanca, Muratça… çoğaldı “ diye sesler yükseliyordu.
Basın metni okunduktan sonra sık sık “Önder BABAT yoldaş ölümsüzdür”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Önder’e Devrim Sözümüz Var”,“Kahrolsun ABD Emperyalizmi”, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” , “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, Bedel Ödedik Bedel Ödeteceğiz” vb . sloganları atıldı.
Eyleme DHB okurları ve çeşitli kurumların katılımıyla yaklaşık 150 kişi katıldı. İstanbul DHB