Değerli dostlar; son dönemde faşist MGK diktatörlüğü açılmış gediklerini kapatmak ve devrimci-demokrat ve Kürt muhalefetini ezip dağıtmak için hem yasal ve hemde fiili olarak topyekün baskı,saldırı ve katliam dalgasını artırmış durumda. Diyarbakırda TİT imzalı kontgerillanın provakasyonu, batıda devrimci ve sosyalist basına, işçi ve emekçi direnişlerine ve muhalif güçlere yönelik saldırılarını artırarak sürmesini bunu gösteriyor. Kuşku yok ki faşist MGK diktatörlüğünün bu toplumu zapt-u rapt altına alma ve devrimci basını susturma saldırıları, emekçilerin ve devrimcilerin birleşik direnişle karşı konyup, grupçu ve ben merkezci yaklaşımların aşılmasını dayatıyor. Çünkü düşmanın faşist saldırı dalgasını geri püskürtmenin yoluda birleşik direnişi örmekten geçiyor.
Son günlerde MLKP ve Atılım çevresine yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlendiğini basında ve açıklamalarda yakınen öğrendik.DHB olarak ,MLKP ve ATILIM çevresiyle her ne kadar sorunlarımız olsada, faşist diktatörlüğün, muhalif güçlere yönelik her saldırısını kınayıp karşı çıktığımız gerçeğini asla ortadan kaldırmaz..Bu konuda Stalin yoldaşın;“Anarşistleri Günahımız kadar sevmeyiz ama Çarlığın despotik saldırıları söz konusu olduğunda anarşistlere yönelik saldırıların karşısında dururuz“ özlü sözüde MLKP ve Atılıma yönelik faşist diktatörlüğün saldırılarında DHB’nin düstürü olmuştur.
Buradan olarak MLKP ve Atılımla-ki daha çok sorun yaratıcı olanların bu çevre olduğunu kamuoyu yakınen bilmektedir- sorunlarımız bir yana,faşist diktatörlüğün emekçi yığınları korku duvarı içine hapsetme amaçlı topyekün saldırı dalgasının bir uzantısı olarak, MLKP ve Atılıma yönelik saldırıyı gündemleştiren ve tüm topluma devletin ne kadar güçlü olduğunu tanıtlama amacını güden bu karşı-devrimci saldırıyı protesto ediyor ve tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır diyoruz. Dahası, böylesi hallerde iç sorunlar ve eleştiriler bir yana bırakılarak, halkın ve devrimin çıkarları ön plana çıkarılmalı ve grupçu küçük hesaplar aşılmalıdır.
Bu açıklama her türlü yanlış anlamaya son vermek bakımından okurlarımızın MLKP ve Atılım operasyonu karşısında nasıl devrimci bir tutum içinde olduğumuzu bilmeleri bakımından özel olarak yapılmıştır.
14.Eylül.2006
Devrimci Halkın Birliği