YALNIZLIK DA BULAŞICIYMIŞ
Tarih: 15.01.2010 Saat: 15:38
Konu: Mektuplar


 Burjuva kapitalsit sistemin kendisi zaten insanı sosyal bir varlık olmaktan çıkartarak, bencil ve bireyci yaşamın içine iter. ABD ve AB gibi emperyalist ülkelere bakıldığında müthiş bir içe kapanma ve  yalnızlaşma içinde olunduğu görülür. Elbette  bu durum yeni görülen yada ortaya çıkan bir olgu değil. Kapitalist sistemin insanı makinalaştırıdğı ve içe kapnık gale getiridği bir sonuçtur.
  Nitekim ABD’de  yapılan bir araştırma, modern hayatın en büyük salgının yalnızlık olduğunu birkez daha ortaya koydu. Araştırma, yalnızlık kasvetine kapılan kimselerin kendi iç dünyalarına kapanmadan önce çevresinde var olan az sayıdaki insana da aynı bunalımları bulaştırdıklarını belirledi. Araştırmacılar, bulaşıcı olan yalnızlığın, bir hastalık ya da kişisel zayıflık değil bir sistemin getirdiği bir sonuçtur.
Araştırma sonuçları, yalnızlık salgınından kadınların erkeklere oranla daha çok etkilendiğini de ortaya koyuyor. Değil ekonomik-sosyal sistemle bağlantılı bir olgudur.
Kapitalist sistem  insanı gitikçe daha çok nesne hale getirerek bencil bireyci bir konuma itiyor. Bu durum haliyle  kişinin yalnızlaşmasına yol açıyor ve hem  fiziksel hem de ruhsal rahatsızlıkların yolunu açmış oluyor Sosyal bir varlık olan ve  öyle yaşaması gereken insanlar yalnızlığın içine itilmeleri ve sistemin onalır yalızlığı kutsal hale getirmesi depresyon ve yüksek tansiyona neden olduğu gibi aynı zamanda stres hormonu seviyesini yükseltip bağışıklık sistemini zayıflatabileceğinde araştırma sonuçları ortaya koymaktadır.
Kişiler, yakınındaki insanları tek tek kaybetmeye başlayınca, bu, çorap söküğü gibi devam ediyor ve toplumda iyice uç noktaya kendisini iterek tamamen sosyal iletişimlerini koparır hale getiriyor.

Binlerce hastanın sağlık kaydı incelenerek yapılan araştırmaya göre yalnız insanlar, etrafındakilere daha az güvenmeye başlıyor ve bu da kişinin arkadaşlık kurma şansını engelliyor.
Sonra bu kişinin iletişim içinde olduğu diğer kişiler de benzer davranışlar sergilemeye başlıyor ve kendisini toplumdan tecrit ediyor. Milyolarca insanın asosyal yaşama mahkum edilmesi ve  intihar olaylaırnın artması yada apolitikleşme duyarsız ve ilgisiz hale gelme durumları tamamen bu bencil ve bireysel yalnızlaşma olayıyla bağlıdır. Burjuva kapitalist sistem her bakımdan işçilere ve emekçiler yozlaşma, çürüme ve geleceksizlik dayatmaktadır.
DHB OKURU EYLEM





Bu haberin geldigi yer: DHB
http://www.halkinbirligi1.net

Bu haber icin adres:
http://www.halkinbirligi1.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2024