Şehitleri anma ve onların ideallerini yaşatma kararına bağlı olarak, şehit yoldaşları mezarlarını onarma ve Onları mezarları başında anma etkinliğinin ilki Kemal Yazar yoldaşın mezarının tamiratı ve düzenlenmesinin adından mezar anmasıyla başladı. 16 Mart Pazar günü saat 14.00 bir grup yoldaş Kemal Yazar yoldaşı mezarı başında anma etkinliği düzenledi. Bir yoldaşın “ Kemal Yazar yoldaşı mezarı başında anma etkinliğimiz başlatmadan önce sizleri, devrim ve komünizm kavgasında şehitler ordusuna kattığımız devrimin erleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum”. çağrısıyla başladı ve saygı duruşunda yumruklar havada sıkıldı
" Tanık olun
Tanık olun bunlara!
Ey halkım tanık ol !
İhanet bulaşmış yanını temizliyor çocukların
Zulüm kalesinin üstüne yürüyorlar ömürleriyle... " şiiriyle devam etti ..
Ve ardından Kemal Yazar yoldaşın mücadelesini ve direngenliğini anlatan ve Onu hain bir pusuda katleden MLKP çete önderliğine lanet okuyan ve şehitlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan yazı okundu. Mezar başında onunana yazıyı kıslatarak aktarıyoruz:
Değerli yoldaşlar ,
Bugün buraya 27 ağustos 1996 yılında MLKP tarafından hain bir pusuda kaybetmiş olduğumuz komünist önder Kemal Yazar yoldaşı anmak için toplanmış bulunuyoruz. Binlerce yılın acılarıyla, umutlarıyla, sevinçleriyle, özlemleriyle yoğrulmuş coğrafyamız yeni doğuşlara tanıklık etti hep.. Tohumun toprağa ilk düşüşü ile yaşamın doğum sancılarını her yönüyle ama büyük bir umutla yaşayan bu topraklar, bağırlarına saplanan ihanetin bıçağını canlarıyla söküp atan devrimin evlatları komünist önder Kemal Yazar yoldaşlara tanık oldu, oluyor. Gerçek yalın ve keskindir. Gerçek karşısında çırılçıplak olmak, maskelerden arınmak, sadeliğin görkemiyle gerçekle buluşmak insana has bir olgudur Kemal yoldaşı anarken.
Tarih gerçeğin arayışçılarıyla, onu yaratmanın sevdalısı olanlarla, insan olmaktan kopuşun en düşkün düzeylerinde dolaşanlara çok tanıklık etmiştir bu cağrafyada . Hele bu tanıklık Ortadoğu gibi yitirişleri en ağır bedellerle yaşayan bir coğrafyada olunca gerçeğin savaşçısı olmak da, gerçeğin karşısında düşkünce yaşamak isteyenler de en üst noktalarda örneklerini sergilerler insanlığa...
Bu tarih, bu topraklar sizlerle tanık oluyor özgürlüğe, iradenin ve inancın zaferine. Fazla söze gerek yoktur hepimiz birer Kemal olarak faşizmin ve ihanet üzerine yağmalıyız ve DHB’yi yığınların öcüsü haline getirmek için daha sıkıca sarılmayız devrimci görevlere. Durmak yok artık. Kemaller karanlığı yırttılar bizler Onların izinde yürüyerek aydınlığı kuracağız . Kemal yoldaşın mezarı başında bir kez daha söz veriyoruz ki, Onlara vermiş olduğumuz sözümüze bağlı kalacak ve ideallerini yığınlara taşıyarak bayraklaştıracağız.
Yaşamı Uğruna Ölecek Kadar Çok Seven Şehitlerimiz Ölümsüzdür !
Kemal Yazar Yoldaş Ölümsüzdür !
Faşizmi Devrimle Ezeceğiz !
Yaşasın Devrim Ve Sosyalizm Mücadelemiz !”
Mezarı başında okunan yazının ardından yoldaşlar hep bir ağızdan; ” Gün Gelecek Devran Dönecek Kemal’in Katilleri Hesap Verecek” , “Kemal Yazar Yaşıyor İnşa Savaşıyor”, “ İbrahimden Kemal’e Şan Olsun İnşa’ya” şıarlarını haykırdı ve hep bir ağızdan söylenen, “ sanmasınlar sanamsınlar bizi öldü sanmasınlar” türküsünün söylenmesiyle mezar anması sona erdi.
Mezar anmasının ardında yoldaşlar olarak Kemal yoldaşın ailesini ziyaret ederek şehitlere sahip çıkma ve onları yaşatmanın önemine bir kez daha vurgu yaptık ve önümüzdeki süreçte bütün şehit yoldaşların mezar onarmalarına ve mezar anmalarına devam etme kararıyla dağıldık.
Zulüm kalesinin üstüne yürüyen Önder Kemal yazar yoldaşa Selam olsun
İstanbulda DHB Okurları